Ozonska infrared sauna

Duboki termalni učinak za ljepotu kože i mršavljenje, terapija ozonom za jačanje imuniteta i volje te pomlađivanje.

Ozonska infrared sauna svojim dubokim termalnim učinkom djeluje na ljepotu vaše kože i pospješuje mršavljenje. Infrared zrake dopiru 3-5 cm ispod kože i lako se apsorbiraju u stanice što utječe na izgaranje masnih naslaga. Vaše tijelo potroši 600 kalorija za 20-30 minuta boravka u sauni, što je kao da ste trčali 10 km.

Terapija ozonom u ozonskoj infrared sauni djeluje na uništavanje patogenih mikroorganizama, poboljšava funkcije tjelesnih stanica i liječi oštećeno tkivo. Osim toga, ozon djeluje pozitivno u borbi protiv depresije i umora, jer utječe na bolju opskrbu tkiva, organa i stanica kisikom što potiče organizam da bude aktivniji.

Korisnost crvenih zraka za vaše zdravlje

AKTIVIRAJU VODENE MOLEKULE I POBOLJŠAVAJU APSORPCIJU KISIKA

70% našeg tijela je sačinjeno od vode i 80 % krvi također od vode. Infracrvene zrake mogu rezonirati vodene molekule, poboljšati apsorpciju kisika, aktivirati stanice, regenerirati mozak i ojačati imunitet. Kroz efekt dubokog zagrijavanja i prodiranja vaše tijelo može dobiti dovoljno dodataka prehrani i osjećati se zdravo i obnovljeno.

POBOLJŠAVAJU CIRKULACIJU
Vodene molekule mogu ići kroz stanice slobodno i mogu se pretvoriti u toplotnu energiju kroz rezonancu da ubrzavaju cirkulaciju krvi i proširuju kapilare . Srce može biti rasterećeno, one mogu dodati kisik i ishranu u stanice i spriječiti gubitak iz organizma. Kapilare su jako važan dio našeg tijela i nekad ga zovu drugim srcem.
STIMULIRAJU METABOLIZAM
Kada je cirkulacija popravljena, metabolizam se popravlja kao i eventualne teškoće koje se otklanjaju tako da jetra i bubreg mogu biti olakšani u radu. Gubitak uključuje teške metale koji su kancerogeni, mliječna kiselina koja uzrokuje starenje i kronični umor, također potkožna masnoća i masne kiseline; ioni urana uzrokuju visoki krvni tlak, mokraćna kiselina uzrokuje bol. Sa cirkulacijom krvi i proširenjem kapilara hrana se bolje razgrađuje, metabolizam se poboljšava, stanice se regeneriraju, srce se rasterećuje i vaša koža je mekana i glatka.
DJELUJU NA BALANS KISELOSTI I ALKALNOSTI
Infracrvene zrake mogu pročistiti krv, ojačati imunitet i aktivirati stanice što ima ljekovit učinak na ublažavanje boli. Sa njihovim prodiranjem i dubokim toplotnim učinkom, tijelo može apsorbirati mnogo hrane i aktivnost stanica se može pojačati. Toplinska energija može pojačati cirkulaciju krvi, uravnotežiti energiju i ublažiti artritis, reumu ili bol zbog visoke mokraćne kiseline.
POJAČAVAJU ENERGIJU, IZGARAJU MASNOĆE I REDUCIRAJU TJELESNU TEŽINU

Vibracija infracrvenih svjetlosnih zraka može stimulirati potrošnju energije i povisiti tjelesnu temperaturu, pojačati metabolizam, smanjiti masnoće, ukloniti bore, reducirati znojenje, akne, prišteve i poboljšati ten.

Ozonska infrared sauna

Terapija ozonom

Terapija ozonom u ozonskoj infrared sauni djeluje na uništavanje patogenih mikroorganizama, poboljšava funkcije tjelesnih stanica i liječi oštećeno tkivo.

Osim toga, ozon djeluje pozitivno u borbi protiv depresije i umora, jer utječe na bolju opskrbu tkiva, organa i stanica kisikom što potiče organizam da bude aktivniji.

 

Terapija u ozonskoj kapsuli djeluje kod:
 • stimulacije stvaranja bijelih krvih zrnaca (jačanje imuniteta)
 • otklanjanja virusa, bakterija, gljivica i parazita
 • poboljšava oprskrbu tkiva kisikom (mikrocirkulacija)
 • ubrzava razgradnju štetnih supstanci (poboljšava metabolizam)
 • povećava djelovanje antioksidansa (pomlađuje organizam).

Ozon djeluje povoljno na imunitet i uspješno se primjenjuje u liječenju alergija i autoimunih bolesti (lupus, Hašimoto sindrom). Istraživanja su pokazala da terapija ozonom pomaže kod sljedećih stanja:

 • gastroenteroloških problema
 • hepatitisa
 • kandide
 • urinarnih infekcija
 • alergija
 • iritabilnog crijeva, konstipacije i hemeroida
 • kroničnog umora
 • gubitka kose
 • bolova u leđima i vratu
 • rana koje teško zacijeljuju

Ozon se u vidu plina ili vode koristi za uništavanje patogenih mikroorganizama, poboljšanje funkcija stanice i lječenje oštećenog tkiva. Ozonoterapija se primjenjuje na nekoliko osnovnih načina: lokalno, rektalno i autokemoterapijom.

Seansa ozonom traje od nekoliko minuta, do jedan sat, zavisno na koji se način ozon daje pacijentu. Ukoliko se radi o lokalnom bolu ili medicinskim kozmetičkim intervencijama, seansa traje koliko je potrebno da se ozon unese u tkivo. Nakon terapije poželjno je da pacijent odleži 5-10 minuta.

Broj tretmana zavisi od stanja i želja pacijenta, kao i od toga da li se radi o kroničnom ili akutnom problemu. Generalno, 5-15 tretmana je dovoljno da dođe do vidnog poboljšanja i ublažavanja simptoma, odnosno da bi se ušlo u remisiju kod nekih kroničnih bolesti.

Višebojni energetski svjetlosni učinci

Raznobojni svjetlosni efekti su korisni za naše tjelesno i mentalno zdravlje. Uobičajeni tretmani lica imaju učinak obično samo na vanjskom sloju kože, epidermisu, bez dubljeg ljekovitog efekta. Raznobojni filtrirani svjetlosni valovi mogu prodrijeti u kožu fotokemijski, u samo tkivo i štititi kožu. Dižući kolagene proteine i stimulirajući regeneraciju stanica, valovi obnavljaju kožu lica čineći je elastičnom i uklanjaju bore.
Crveno svjetlo

Učinkovitost: uzbudljivo i vruće, stimulira i revitalizira stanice. Poboljšava otkucaje srca, aktivnost mozga i dišni sustav.

Fizioterapijska uloga: uklanja bore, mrlje i akne, stimulira cirkulaciju krvi i metabolizam, revitalizira kožu.

Žuto svjetlo

Učinkovitost: stimulira živce, podiže krvni tlak, ubrzava puls, pojačava imunitet i probavu.

Fizioterapijski učinak: pojačava apsorpciju kisika, stimulira cirkulaciju, obnavlja kožu

Plavo svjetlo

Učinkovitost: osjećaj osvježenosti, smanjenje pritiska, reduciranje i balansiranje krvnog tlaka i pojačana mentalna fokusiranost.

Fizioterapijski učinak: razvoj ljepljivih proteina, revitalizacija kože i zatezanje labave kože

Zeleno svjetlo

Učinkovitost: Ova prirodna boja ima ugodnu i ljekovit učinak na anksioznost, depresiju, osjećate se opušteno i olakšano.

Fizioterapijski učinak: Pojačava funkcioniranje žlijezda, uklanja mrlje, akne i prištiće

Rezervirajte svoj termin danas

Rezervacija telefonom

Za sva pitanja slobodno nas nazovite:

+385(0)91 3059 217
Online rezervacija

Ispunite našu online formu:

Saznajte još više o ozonskoj terapiji

Još od 1856. godine, ozon je korišten za dezinfekciju operacijskih dvorana u Europskim bolnicama. Njemačka je prednjačila u upotrebi ozona u medicinske svrhe, i ozon su koristili za lječenje tuberkuloze, anemije, tinitusa, astme, bronhitisa, alergija, nesanice, pneumonije, dijabetesa i sifilisa.

Za vrijeme Prvog svjetskog rata, uz pomoć ozona lječile su se rane, gangrene i trovanja otrovnim plinovima. Berlinski doktor Albert Wolff 1915. je koristio ozon u lječenju tumora kolona, cervikalnog kancera i rana od dekubita. Prvi generator ozona izumio je čuveni njemački pronalazač – Siemens.